Navigation Menu

Aktiviteter

Häng med SiV på FB!

Som vanligt när det är Stickfest i Väst så har vi det så kallade “Torget” och angränsande områden fyllda med aktiviteter och utställare. Här är lite av vad som kommer att ske på SiV-19:

________________________________________________

Invigningstal

Ivar Asplund är en riktig stick-mästare! Ivars fantastiska bok “Sticka Flätor” har rönt stor uppmärksamhet och översatts till flera språk. Under helgen håller han i diverse olika workshops och innan middagen på fredagen berättar han för oss om sitt arbete med boken.

För alla som bokar helpaket så ingår detta föredraget.

 ________________________________________________

Nytt för i år!

För dig som bokat “helpaket” (vistelse med övernattning) så kommer vi att ha en gemensam “MKAL” (Mystery Knit Along). Vid tre tillfällen – i samband med din bekräftelse, i början av februari och i början av mars – kommer det att sändas ut tre delar av ett nytt mönster till en pulsvärmare. Du kommer inte förrän efter uppstickad pulsvärmare veta hur den kommer att se ut i sin helhet. Tillsammans med första delen kommer det självklart ges rekommendationer av garnval. Bland de som kommer på SiV och har med sig sin/sina (det räcker med 1) färdiga pulsvärmare kommer det att lottas ut pris från sponsorerna.

Det kommer att finnas en “Knit Walk” – det är vad vi kallar den tipspromenad som finns på ön och som man kan delta i för att vinna priser från sponsorerna. Trevlig kombo av att uppleva Marstrand, testa sina stickkunskaper och kanske få lite salta stänk på näsan!

 ________________________________________________

Utställande företag på Torget

Torget är öppet lördag 10–17 och söndag 10–14.

Deisy Design, Göteborg

Fru Valborg, Eksjö

Fredsminde Unika Design, Bornholm

Garnbolaget, Öckerö

Virkostickmaja, Huskvarna

Upprepat, Grötö

Magasin Duett, Göteborg

Limmo Design, Vännäs

________________________________________________

Fredag

Ett antal workshops går under eftermiddagen. Innan de börjar kommer du till SiV-receptionen – som finns i hotellets reception och anmäler dig och betalar din kurs.

Invigning – Klockan 18,30 startar vi upp årets Stickfest i Väst genom ett föredrag av Ivar Asplund i restaurangen. Efter föredraget serveras vi middag.

Garnlotteri – Efter middagen kommer den återkommande aktiviteten garnlotteri. Du som har helpaket kan delta och tar med dig garn, förslagsvis i främst naturmaterial, som du lämnar in till lotteriet. Beroende på garnets ungefärliga värde så får du en eller flera lotter för ditt inlämnade garn. Har du inget garn som du vill skiljas ifrån men ändå gärna vill vara med i lotteriet, så går det utmärkt att köpa lotter istället – alla lott-pengar går oavkortat till välgörande ändamål: “Hjälpstickan“.

Man kan lämna in garn och få max 10 lotter/person – vill man ha fler lotter så går det självklart fint att köpa till det.

Knit Quiz – Senare under kvällen – för den som så önskar – delas vi upp i lag och har en trivsam Knit Quiz.

________________________________________________

Lördag

Torget – dvs marknadsplatsen har öppet 10–17. Lunch, för de som bokat detta, serveras mellan 12–14.

Workshops och kurser går hela dagen. Kurslokalerna är antingen på Villa Maritime eller i närliggande Rådhuset. Du betalar dina kurser kontant i vårt sekretariat (vid hotellets reception) innan de börjar.

After Knit. Från ca 17 blir det härlig after-knit med levande musik i “glashuset”.

Knit Battle Efter middagen på lördag kväll är det dags för sticktävling/knit battle: “Vem är snabbaste stickaren i väst?”. Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi strävar efter att hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

Söndag

Torget – dvs marknadsplatsen har öppet 10–14.

Kurser/workshops pågår under förmiddagen – alla i lokaler på Villa Maritime. Lunch serveras mellan 12-14 för de som bokat detta. När Torget stänger klockan 14 så rundar vi av och avslutar årets Stickfest i Väst.

________________________________________________

Marstrand

Precis som andra ställen vi varit på så är Marstrand som destination härlig att upptäcka då man känner att stickorna behöver vila lite. Överst på ön tronar Carlstens Fästning och de har öppet även vintertid på helgerna – kanske vill du kombinera din SiV med en tur på fortet.

cropped-image3