Navigation Menu

Aktiviteter 2017

Som vanligt när det är Stickfest i Väst så har vi det så kallade ”Torget” och angränsande områden fyllda med aktiviteter och utställare. Här är lite av vad som kommer att ske på SiV-17:

________________________________________________

Invigningstaleinrum_bergsyni_6591

Arkitekten Kristin Brynja Gunnarsdóttir som driver företaget Einrúm kommer till SiV från Island! Dels för att ha sina varor till försäljning på Torget, men också för att under en stund på fredagskvällen berätta för oss om sitt arbete med sin produktion av garn:

”einrúm designet fångar upp det mångfaldiga isländska stick-arvet med en modern och tidlös design som är stickat i einrúm garn. Garnet är en unik produkt som kombinerar egenskaperna ifrån två naturliga fibrer: den råa texturen från den matta isländska ullen och den mjuka, skinande thai-silken. När ullen och silken tvinnas ihop så blir tråden riktigt bra av dessa kvalitéers egenskaper. Resultatet är en samling av garnkvalitéer med vackra variatoner i färg och textur. Färgerna är omsorgsfullt utvalda med inspiration av isländsk sten. einrúm modellernas enkla och moderna design understryker garnets karaktär. einrúm garn är utvecklat av arkitekten Kristín Brynja Gunnarsdóttir och är producerat i Island.”

För alla som bokar helpaket så ingår detta föredraget.
einrum-04

 ________________________________________________

Utställande företag på Torget

Torget är öppet lördag 10-18 och söndag 10-14.


orginallogga
 einrum-yarn-logo
 pastedImage tildbyanna
 http://www.tantkofta.se/ standard-log-9c84ef
 

vinterverkstan

 

vickevira

60garnernord

________________________________________________

På samma plats kommer det också att bli korta pass med Stick-Yoga: fiffiga övningar för axlar, händer, nacke mm som är bra att ta en paus i stickningen med.

________________________________________________

Manikyrnaglar

Ingen stickfest utan professionell manikyrist på plats! Catti Nilsson är numera ett traditionellt Stickfest i Väst-inslag och även 2017 finns hon på plats och erbjuder sina olika typer av behandlingar för stickarens allra mest värdefulla tillgång: händerna. Här finner du samtliga behandlingar samt prislista.

________________________________________________

Garnlotteri1306

Självklart kommer det även 2017 att bli Garnlotteri! Du som har helpaket kan delta och tar med dig garn, förslagsvis i främst naturmaterial, som du lämnar in till lotteriet. Beroende på garnets ungefärliga värde så får du en eller flera lotter för ditt inlämnade garn. Har du inget garn som du vill skiljas ifrån men ändå gärna vill vara med i lotteriet, så går det utmärkt att köpa lotter istället – alla lott-pengar går oavkortat till välgörande ändamål: ”Hjälpstickan”.

Man kan lämna in garn och få max 10 lotter/person – vill man ha fler lotter så går det självklart fint att köpa till det. Bild från SiV 2013.

________________________________________________

Knit Battle

knitbEfter middagen på lördag kväll är det dags för sticktävling/knit battle: ”Vem är snabbaste stickaren i väst?”. Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi strävar efter att hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

________________________________________________ingela

Torgvärdinna Ingela

Precis som alla tidigare år så har vi Ingela Karlsson på plats på Torget och kan vägleda dig om det är något du saknar eller inte hittar.

 

________________________________________________

Marstrand

Precis som andra ställen vi varit på så är Marstrand som destination härlig att upptäcka då man känner att stickorna behöver vila lite. Överst på ön tronar Carlstens Fästning och de har öppet även vintertid på helgerna – kanske vill du kombinera din SiV med en tur på fortet.

 

cropped-image3