Navigation Menu

Aktiviteter 2018

Som vanligt när det är Stickfest i Väst så har vi det så kallade ”Torget” och angränsande områden fyllda med aktiviteter och utställare. Här är lite av vad som kommer att ske på SiV-18:

________________________________________________

Invigningstal

Beatrice Olsson är en mästarinna på att sticka spetsstickning! Genom åren har hon utvecklat sitt arbete med framförallt spetsstickning från Estland och Shetland. Senast, hösten 2017, var Beatrice aktuell med en utställning på Halmens Hus i Bengtsfors. Innan middagen på fredagen berättar hon för oss om sitt arbete med detta. Mer om Beatrice och föredraget kan du läsa här.

Beatrice kommer också att hålla flera kurser av varierande innehåll under helgen.

För alla som bokar helpaket så ingår detta föredraget.

 ________________________________________________

Utställande företag på Torget

Torget är öppet lördag 10-18 och söndag 10-14.

 Deisy Design, Göteborg

orginallogga

 

 

Majas Manufaktur, Värmland 

 

 

Nystat, Landskrona

 

 

 

Önling, Bornholm

 

 

Lenas Garn, Höganäs

 

 

 

 AnitaYarn, Uppsala

 

 

 

Angoragarnet, Strömstad

 

 

 Atelje Norrgården,Granhammar

 

Stickfrossa – i samarbete med Deisy Design, Kungälv

 

 

 

________________________________________________

 

Årets grej!

Många av oss gör mössor efter eget huvud och påfund. Då skall du så klart vara med i vår tävling ”SiV-mössan”! Tävlingen fungerar så här: sticka en mössa och skriv ett mönster på denna. Ta med mössan till SiV och skicka också in en pdf på mössans mönster till info@deisydesign.nu

Under SiV kommer de medtagna mössorna att utgöra en utställning där alla deltagare kan rösta på vilken mössa man tycker skall vinna ett pris.

Vad som därefter kommer att ske är att vi sätter ihop samtliga mössors mönster till en ”e-bok” som sedan kommer att finnas till försäljning. Samtliga intäkter från försäljningen av dessa e-böcker kommer att tillfalla en enskild insamling hos Cancerfonden.

Genom att sedan sätta in 250:- på SiVs insamling på Cancerfondens sida så får man sedan mönster i pdf-format på samtliga mössor direkt hem till sin e-postlåda. Man kan självklart delta med sin mössa utan att köpa e-boken. Glöm inte att skriva ditt fullständiga namn på insamlingen som du hittar här: https://www.cancerfonden.se/insamlingar/siv-mossan

Vår förhoppning är att få se en härlig samling mössor på SiV – både de allra enklaste och det mest komplicerade mönster är välkomna!

Har du inte möjlighet att närvara på SiV men vill ändå gärna att din mössa och ditt mönster skall vara med? Skicka över din mössa och ditt mönster (till Deisy Design i Göteborg före den 20/3) – mössan skänks i detta fall till Hjälpstickans verksamhet efter SiV och din mössa är med i ”e-boken”.

________________________________________________

Garnlotteri1306

Självklart kommer det även 2018 att bli Garnlotteri! Du som har helpaket kan delta och tar med dig garn, förslagsvis i främst naturmaterial, som du lämnar in till lotteriet. Beroende på garnets ungefärliga värde så får du en eller flera lotter för ditt inlämnade garn. Har du inget garn som du vill skiljas ifrån men ändå gärna vill vara med i lotteriet, så går det utmärkt att köpa lotter istället – alla lott-pengar går oavkortat till välgörande ändamål: ”Hjälpstickan”.

Man kan lämna in garn och få max 10 lotter/person – vill man ha fler lotter så går det självklart fint att köpa till det. Bild från SiV 2013.

________________________________________________

Knit Battle

knitbEfter middagen på lördag kväll är det dags för sticktävling/knit battle: ”Vem är snabbaste stickaren i väst?”. Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi strävar efter att hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

________________________________________________

 

Miss 2017 – vi tar igen det 2018!

På SiV 2017 så missade vi att ha med nystmaskin och ”härv-träd”! Helt galet! Detta misstag skall inte upprepas och vi utlovar minst två nystmaskiner och två härvträd på plats för att se till att ni skall kunna nysta upp era nya-shoppade härvor på direkten!

 

________________________________________________

Marstrand

Precis som andra ställen vi varit på så är Marstrand som destination härlig att upptäcka då man känner att stickorna behöver vila lite. Överst på ön tronar Carlstens Fästning och de har öppet även vintertid på helgerna – kanske vill du kombinera din SiV med en tur på fortet.

 

cropped-image3