Navigation Menu

Sticka till Italien 2018

Hösten 2018 så blir det åter en ”Sticka till Italien”. Vi blandar garn, mat, vin, shopping och sightseeing om vartannat och får till en trevlig mix av Italien på ett par dagar. Klart du skall sticka till Italien!?!
3-7 oktober 2018

FULLBOKAT!

Här är programmet – priser, bokningsregler mm finner du längst ned på sidan.
Hela programmet i översikt finner du här.

Dag 1 –  Ankomstdagen – 3 oktober

Ankomst till Milano, Malpensa. Gemensam transfer till Lago di Maggiore och Hotell Villa Carlotta. Resans ”Knit-a-long” delas ut under bussresan för den som vill starta på direkten.

Tid för ”Sip n’ Knit” i hotellets bar. Senare på kvällen middag på hotellets restaurang.

Övernattning i standardrum inklusive frukost

 

Dag 2 – Borromean Islands – 4 oktober

Efter frukost, gör er redo för att besöka de fantastiska Borromeo-öarna: Isola Bella, Isola Madre och Isola dei Pescatori. Upplev slottet Isola Bella med engelsktalande guide och gratis besök av de vackra trädgårdarna.

Lunch på lokal restaurang. På Isola Madre kan man ta en promenad i den fantastiska botaniska trädgården innan ni besöker det ädla palatset Borromeo-familjen och dess marionett-samling.

På eftermiddagen retur med båt till Stresa. Fri tid till förfogande för att besöka Stresa, innan ni åker tillbaka till hotellet med buss (10 min). Middag på egen hand.

Övernattning i standardrum inklusive frukost

Dag 3 – Filatura di Crosa och garnspan – 5 oktober

Frukost och sedan avgång med privat buss till garnfabrik i Biella. Besök garnfabrik som tillverkar Filatura di Crosas garner. Fri tid för lunch.

På eftermiddagen fortsätt med besöket av garnaffärer i området med bland annat besök till Filatura di Crosas outlet.

På väg tillbaka besöker vi en vingård med vinprovning och lär oss baka italiensk pizza som vi avnjuter till middag. Återvänd till hotellet för övernattning.

Övernattning i standardrum inklusive frukost.

 

Dag 4 – Lago D’Orta – 6 oktober
Efter frukost avfärd med privat transfer till Orta San Giulio och Lago D’orta är en av de minsta och minst kända av norra Italiens fjällnära sjöar och är en plats för sublima stunder.

Här kan ni på egen hand beundra Basilica of St Julius, traditionen säger att kyrkan grundades av St. Julius i det fjärde århundradet och senare återställts under medeltiden. Ni kan äta lunch på en restaurangerna som vetter mot sjön och tid för en trevlig promenad längs med sjösidan (lunch ingår ej).

Efter lunch åker vi till Vico Lungo outlet för lite trevlig shopping. Här hittar ni 150 prestige märkesaffärer: herr-, dam- och barnkläder, sportkläder, accessoarer och kosmetika med 30% till 70% rabatt året runt.

Avskedsmiddag på hotellet.

Övernattning i standardrum inklusive frukost

Dag 5 – Avresedag – 7 oktober

Efter frukost reser ni till flygplatsen för avresa.

Arrivederci Italia! 

________________________________

Del i dubbelrum 8900:-
Enkelrumstillägg 3000:-

I priset ingår:
4 nätter i dubbelstandardrum inklusive frukost på Hotel Villa Carlotta ****
Välkomstdrink dag 1.
Två middagar på hotellets restaurang
Transfer tur/retur Milano Malpensa flygplats (enligt spec tid)
Båttur till Borromean islands med engelsktalande guide
Inträde till palatsen dag 2.
En lunch på fiskrestaurang på ön Pescatori
Heldagstur med buss dag tre för att besöka garnbutiker
Pizza-kurs samt vinprovning och middag vid vingård
Heldagstur med buss för besök av Orta Lake samt Vico Lungo

________________________________

Observera att internationellt flyg inte ingår i priset.  Resebyrån EcoLyx – Ulrika Löfdahl – som hjälper oss genomföra denna stickfestlighet hjälper er gärna att boka flyg och ni finner dem på info@ecolyx.com eller telefon 031-181396.

Skulle man vilja lägga till några dagar före eller efter ”Sticka till Italien” så hjälper gärna EcoLyx, kontakt Ulrika Löfdahl, dig att boka detta. info@ecolyx.com eller telefon 031-181396.

________________________________

Anmälan:
Din anmälan skickar du in till anmalan@stickfestivast.se och sedan får du du inom någon dag tillbaka en bekräftelse på plats på resan. Har du några frågor så finns Linda Berglund Skrubbe att kontakta på 031-202575.

Uppge i anmälan: namn, adress, telefon, om du vill dela rum med något eller om du önskar enkelrum samt om du har några eventuella allergier.

________________________________

Bokningsregler:

Efter att du fått bekräftelse på din anmälan skall en anmälningsavgift på 1500 SEK per person betalas till resebyrån Ecospheres AB/Ecolyx – bankgiro nr: 691-9351. I vissa fall önskar hotellet en delbetalning för att säkra bokningen. Då kan anmälningsavgiften bli högre. Vid betalning med kreditkort vänligen kontakta oss.

Ecospheres AB/Ecolyx skickar en faktura på slutbetalningen i samband med bokningen, slutbetalningen görs 50 dagar före avresa. Om du vill använda dig av vårt erbjudande, rekommenderar vi att du svarar oss snarast möjligt. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i erbjudandet. När du accepterar erbjudandet accepterar du även Ecospheres ABs resevillkor: http://ecolyx.com/resevillkor/

Fullständiga resevillkor på: ecolyx.com

All information kring resan finner du också samlat detta dokument.

________________________________

Antalet platser är begränsat då tanken är att det skall vara en mindre grupp.
För att resan skall kunna genomföras så krävs ett visst antal anmälningar – skulle resan av denna anledning ställas in så sker självklart full återbetalning. 
I priset ingår inte: Flyg, luncher förutom de omnämnda i programmet, en middag, city tax, inträden till museum och eventuella andra aktiviteter utanför program samt försäkring.
Prisändringar före avresa kan inträffa som följd av slutförsäljning, nya eller ändrade skatter, avgifter, valutakurser och andra omständigheter som vi omöjligt kan förutse. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.