Navigation Menu

Sticka till Skottland 2019

Häng med SiV på FB!

25/9 – 30/9 2019 – Fullbokad

Häng med på det festliga stick-äventyret “Sticka till Skottland”! Här blandar vi garn, mat, textil, shopping och sightseeing om vartannat och får till en trevlig mix av Skottland på ett par dagar. Vi landar i Aberdeen och åker sedan norrut till the Highlands. Klart du skall sticka till Skottland!?!

Skottland

Här är programmet – priser, bokningsregler mm finner du längst ned på sidan.

Dag 1 – Ankomstdagen

Ankomst till Aberdeens flygplats. Dagens hotell: Hilton Garden Inn.

Tidig kväll samlas vi för “Sip ‘n Knit” i hotellets lounge och resans “Knit-along” delas ut. Gemensam välkomstmiddag på hotellet.

Dag 2 – J.C Rennie och Glenfiddisch
Efter frukost åker vi norrut och på förmiddagen besöker vi J.C Rennie – de ger oss en guidad tur av deras fantastiskt fina garnproduktion och besöket avslutas självklart med en visit till deras outlet.

Bussen tar oss vidare till den pittoreska staden Aberlour – där man kan strosa runt och äta lunch på egen hand.

Efter lunch besöker vi det anrika destilleriet Glenfiddisch som startade sin whiskey produktion redan 1887. Vi får såväl en guidad tur som en whiskeyprovning

Vi åker vidare och anländer till Inverness och checkar in på hotell Glen Mhor där vi också äter gemensam middag på kvällen.

Dag 3 – Elchies och Nairns

Efter frukost beger vi oss till Elchies Estate: på plats får vi besöka deras djur (alpackor, får och getter) och de berättar om sitt arbete med dessa och bland annat deras framställning av garn.

Vi åker därefter lite norrut till den gamla hamnstaden Nairns där vi serveras en traditionell “afternoon tea” innan vi besöker ett par av de fina garnbutikerna som finns i staden.

Middag äter man denna kväll på egen hand väl tillbaka i Inverness och sover gör vi på samma hotell som kvällen innan: Glen Mohr.

Dag 4 – Loch Ness och Johnston’s of Elgin
Efter frukost har man möjlighet att strosa runt och göra Inverness ett par timmar innan vi åker vidare.
Vi åker vid 12-tiden mot Loch Ness och äter en härlig lunch tillsammans i Drumnadrochit på Loch Ness Inn.

Efter lunch på väg till Aberdeen besöker vi Johnston’s of Elgin – sedan mer än 220 år har man här tillverkat cashmere och omvandlat detta till produkter till såväl liten som stor. Under besöket kan man ta en kaffe i deras servering och/eller besöka deras butik full av kläder och accessoarer i de läckraste av material.

Under sena eftermiddagen tar vi oss sista biten till Aberdeen och checkar in på Doubletree by Hilton Treetops. Denna kväll äter vi middag på egen hand.

Dag 5 – garn och kanske ett dopp? 
Efter frukost så besöker vi ett par av Aberdeens garnbutiker (A yarn Tale shop och Wool for Ewe). Vi besöker dessa under förmiddagen. Lunch och eftermiddag på egen hand. Hotellet har en spa-avdelning och där kan man också välja att relaxa på eftermiddagen.

På kvällen blir det gemensam avslutningsmiddag på hotellet med Knit Battle och sånt som hör varje typ av Stickfest i Väst till.

Dag 6 – avresedag
Efter frukost och utcheckning så blir det transfer till flygplatsen – observera att du inte bör boka flyg förrän du fått bekräftelse på din anmälan.

Lang may yer lum reek!

________________________________

Pris:

Del i dubbelrum 10 500:-
Enkelrum 15 000:-

I priset ingår:
1 natt Hilton Garden Inn****, inklusive frukost
2 nätter Glen Mhor****, inklusive frukost
2 nätter Doubletree by Hilton Treetops,****, inklusive frukost
Material till “Knit-Along”
Transfer till och från Aberdeen flygplats – se förutsättningar nedan.
Välkomstdrink vid “Sip ‘n Knit” ankomstdagen
1 middag på Hilton Garden Inns restaurang
1 middag på Glen Mohr
1 middag på Doubletree by Hilton Treetops
Guidad tur på J.C Rennie
Guidad tur på Glenfiddish
Guidad tur på Elkies Estate
Afternoon-tea på The Clubhouse
3-rätters lunch på Loch Ness Inn
Besök på Johnston’s of Elgin Woollen Mill
Bussresor och besök till diverse “garn-stopp”

________________________________

Observera att internationellt flyg inte ingår i priset. Resebyrån EcoLyx – Ulrika Löfdahl – som hjälper oss genomföra denna stickfestlighet hjälper er gärna att boka flyg och ni finner dem på info@ecolyx.com eller telefon 031-245830.

Skulle man vilja lägga till några dagar före eller efter “Sticka till Italien” så hjälper gärna EcoLyx, kontakt Ulrika Löfdahl, dig att boka detta. info@ecolyx.com eller telefon 031-245830 .

Transfer ingår förutsatt att man anländer/avreser Aberdeen i närheten av de rekommenderade flighterna som skickas ut med tillsammans med bekräftelsen.

________________________________

Anmälan:
Din anmälan skickar du in till anmalan@stickfestivast.se och sedan får du du inom någon dag tillbaka en bekräftelse på plats på resan.

Uppge i anmälan: namn, adress, telefon, om du vill dela rum med något eller om du önskar enkelrum samt om du har några eventuella allergier.

________________________________

Bokningsregler:
Anmälningsavgiften, dvs 30% av resans pris skall därefter inbetalas inom 10 dagar från det du har fått din bekräftelse. Resterande del av summan skall inbetalas senast 190501. Inbetalning sker till resebyrån Ecospheres AB/Ecolyx bankgiro: 691-9351

Inbetalad anmälningsavgift återbetalas ej i händelse av att du behöver avboka.
Vid avbokning av resan efter 190601 så debiteras 50% av resans pris.
Vid avbokning av resan efter 190801 så debiteras 100% av resans pris

Fullständiga resevillkor på: ecolyx.com

________________________________

Antalet platser är begränsat då tanken är att det skall vara en mindre grupp.
För att resan skall kunna genomföras så krävs ett visst antal anmälningar – skulle resan av denna anledning ställas in så sker självklart full återbetalning. 
I priset ingår inte: Flyg, luncher förutom de omnämnda i programmet, en middag, city tax, inträden till museum och eventuella andra aktiviteter utanför program samt försäkring.
Prisändringar före avresa kan inträffa som följd av slutförsäljning, nya eller ändrade skatter, avgifter, valutakurser och andra omständigheter som vi omöjligt kan förutse. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.