Häng med SiV på FB!

Hösten 2024 så blir det åter en “Sticka till Italien”. Vi blandar garn, mat, vin, shopping och sightseeing om vartannat och får till en trevlig mix av Italien på ett par dagar. Klart du skall sticka till Italien!?! 9-13 oktober 2024
Här är programmet – priser, bokningsregler mm finner du längst ned på sidan. Mer utförligt program finns på Ecolyx hemsida.

Dag 1 –  Ankomstdagen – 9 oktober

Ankomst till Malpensa flygplats och sedan transfer till ert 4* hotell i Stresa. Grand Hotel Bristol har ett privilegierat läge vid sjön Stresa, även känd som Lago Maggiores pärla för sin extraordinära harmoni med det magnifika landskapet och de överdådiga villorna i området. Här kan du  njuta av en unik utsikt över Isola Bella och bukten Borromeo.

Vi njuter av lite Sip n´Knit samt välkomstmiddag på hotellets restaurang.

Övernattning i standardrum inklusive frukost

Dag 2 – Borromean Islands – 10 oktober

Njut av frukost innan ni möter upp er guide i hotellentrén. Tillsammans reser ni med båt till den första ön du kommer att besöka, den unika och charmiga Isola Madre och dess fantastiska botaniska trädgård. Ta en promenad in parken innan ni besöker familjen Borromeos Noble Palace och docksamlingen. Njut av ett glas vin i caféet Isola Madre (ingår ej) innan ni fortsätter till ön Pescatori där ni äter lunch på en lokal restaurang.

Lite senare fortsätter ni till Isola Bella, där ni besöker palatset och därefter njuter av lite tid till förfogande i den italienska trädgården och en kopp kaffe på öns café. Återvänd med båt till Stresa och middag på egen hand.

Övernattning i standardrum inklusive frukost

Dag 3 – Garnspan – 11 oktober

Njut av frukost innan avresa från hotellet. Idag åker för att besöka Manifattura Sesia Factory & Garnshop – passa på att shoppa garn!

Vi fortsätter vidare för att äta lunch på en lokal restaurang innan vi åker vidare till Biella för lite mer garnshopping. Fortsätt till Gattinara och ledig tid att besöka denna lilla by som ligger på en kulle och omgiven av vingårdar. Här gör vi besök hos en vinproducent och dess källare, följt av provsmakning av två viner.

Vi äter middag på en lokal restaurang innan vi åker tillbaka till hotellet.

Övernattning i standardrum inklusive frukost.

Dag 4 – Comosjön – 12 oktober

Efter frukost ger vi oss av mot den fanstastiska Comosjön! Vi börjar med en spännande mattur i Como med olika stopp och provsmakning av typiska produkter för regionen. Denna upplevelse är en perfekt kombination mellan en rundvandring i staden och en riktig gastronomisk upplevelse. Ni har sedan tid att strosa omkring i staden innan besök på sidenmuseet.

Vi äter en god avskedsmiddag på en restaurang med gångavstånd från hotellet.

Dag 5 – Avresedagen – 13 oktober

Njut av en sista frukost innan transfer till Malpensa flygplats i Milano.

Det finns möjlighet att förlänga resan – be oss om förslag.

Arrivederci Italia! 

________________________________

Del i dubbelrum 17950:- Enkelrumstillägg 4000:-
Uppgradering av rum med pool eller sjöutsikt (nedre våningsplan) 3500 kr per rum.

I priset ingår:

 • Transfer från Milano Malpensa flygplats till hotellet
 • 4 nätter i TWIN Standard rum med utsikt mot bergen på Grand Hotel Bristol 4*eller liknande.
 • 4 x frukost
 • 1 x Sip n’ Knit vid ankomst
 • 1 x Välkomstmiddag på hotellet dag 1.
 • Buss till alla turer
 • 1 x Lunch på Pescatori island dag 2.
 • Båttransfer Lago Maggiore
 • 1 x Engelsk guide och tur i Lago Maggiore dag 2.
 • Inträdesbiljetter till Isola Madre & Isola Bell dag 2.
 • 1 x Lunch dag 3.
 • 1 x vinprovning & middag dag 3.
 • 1 x mattur i Como med provsmakning dag 4.
 • 1 x 3-rätters avskedsmiddag samt 1 glas vin & mineralvatten dag 4.
 • Returtransfer från hotellet till Milano Malpensa flygplats dag 5.

________________________________

Observera att internationellt flyg inte ingår i priset.  Resebyrån EcoLyx – Ulrika Löfdahl – som hjälper oss genomföra denna stickfestlighet hjälper er gärna att boka flyg och ni finner dem på info@ecolyx.com eller telefon 031-181396.

Skulle man vilja lägga till några dagar före eller efter “Sticka till Italien” så hjälper gärna EcoLyx, kontakt Ulrika Löfdahl, dig att boka detta. info@ecolyx.com eller telefon 031-181396.

________________________________

Anmälan:
Din anmälan skickar du in till anmalan@stickfestivast.se och sedan får du du inom någon dag tillbaka en bekräftelse på plats på resan.

Uppge i anmälan: namn, adress, telefon, om du vill dela rum med något eller om du önskar enkelrum samt om du har några eventuella allergier.

________________________________

Bokningsregler:

Efter att du fått bekräftelse på din anmälan skall en anmälningsavgift på 1500 SEK per person betalas till resebyrån Ecospheres AB/Ecolyx – bankgiro nr: 691-9351. I vissa fall önskar hotellet en delbetalning för att säkra bokningen. Då kan anmälningsavgiften bli högre. Vid betalning med kreditkort vänligen kontakta oss.

Ecospheres AB/Ecolyx skickar en faktura på slutbetalningen i samband med bokningen, slutbetalningen görs 50 dagar före avresa. Om du vill använda dig av vårt erbjudande, rekommenderar vi att du svarar oss snarast möjligt. Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i erbjudandet. När du accepterar erbjudandet accepterar du även Ecospheres ABs resevillkor: http://ecolyx.com/resevillkor/

Fullständiga resevillkor på: ecolyx.com

________________________________

Antalet platser är begränsat då tanken är att det skall vara en mindre grupp.
För att resan skall kunna genomföras så krävs ett visst antal anmälningar – skulle resan av denna anledning ställas in så sker självklart full återbetalning. 
Ingår ej: Flygbiljetter (vi kan hjälpa dig boka), tågbiljetter, mat, dryck, transfers ej omnämnda, försäkring och annat av personlig natur
Prisändringar före avresa kan inträffa som följd av slutförsäljning, nya eller ändrade skatter, avgifter, valutakurser och andra omständigheter som vi omöjligt kan förutse. Vi reserverar oss för eventuella felskrivningar.