Häng med SiV på FB!

Hösten 2022 blir det ännu en härlig resa till norra Italien! I ett samarbete mellan garnbutiken Deisy Design och resebyrån Ecolyx har vi tagit fram ett program där vi blandar vin, sightseeing, garn, mat, utflykter, garn igen och mycket annat under ett par härliga dagar. Anmäl dig till: ulrika@ecolyx.com 

Vi bor i underbara Verona! Världsberömt för sin magnifika Arena samt såklart för Shakespears kärlekshistoria “Romeo och Julia”. Det är inte bara en av Italiens mest besökta städer utan även med på UNESCOs världsarvslista. 

Under vistelsen bor vi på det 4-stjärniga hotellet Ark Hotel i stadsdelen Porta Nuova. Det tar ca 15 minuter att gå in till centrum eller ca 5 minuter med taxi,

Dag 1 – onsdag 19/10

Vi ankommer Venedigs flygplats (Veneto) och får transfer till hotellet. Vi checkar in och samlas under eftermiddagen på en gemensam Sip’n Knit (då delas även resans lilla Knit-Along ut). På kvällen lär vi oss de bästa italienska kulinariska hemligheterna med en matlagningskurs i hur man lagar en fantastisk, italiensk pasta!

Njut av måltiden som skapats med välsmakande vin!

Övernattning på Ark Hotel inklusive frukost.

Dag 2 – torsdag 20/10

Vi besöker en historisk villa i hjärtat av Valpolicella Classica – Villa Della Torre. Efter besök i den historiska vinkällaren får vi en guidad tur i Villan med vinprovning samt en lättare lunch.

På vägen till Villan stannar vi till hos garnbutiken Filati Falcetto i Parona.

Eftermiddagen tillbringas hos en gård med alpacka- och Brognafåruppfödning: Lana Al Pascolo. Cristina som äger gården började sitt äventyr med farmen då Brognafåren har risk att utrotas – de har den finaste av italienska ullkvalitéer med mycket gammal historia.

Under besöket hos Cristina kommer gruppen att delas in i två delar: ena delen besöker Cristinas laboratorium/butik och den andra halvan njuter av en guidad vandring i den medeltida byn Molina. Sen byter grupperna plats så att alla får ta del av allt.

Vi återvänder till hotellet på eftermiddagen och det blir middag på egen hand.

Övernattning och frukost ingår på Ark Hotel.

Dag 3 – fredag 21 oktober

Efter frukost åker vi till Brescia och besöker Lane Mondial.

På eftermiddagen når vi Gardasjön med stopp för gemensam lunch i vackra Desenzano. Vi åker därefter vidare till Sirmione där vi möter vår privata guide och får en båttur runt Sirmionehalvön och får möjlighet att vandra i den historiska statskärnan.

Därefter återvänder vi till Verona och kvällen tillbringas på egen hand. Övernattning inklusive frukost på Ark Hotel.

Dag 4 – lördag 22 oktober

Efter frukost så beger vi oss till Villa San Fermo – platsen för stickfestivalen KN.IT 2022 äger rum. Själva platsen är enastående: en historisk egendom på den venetianska landsbygden! Fokus på festivalen är små producenter av garn och det som hör därtill.Halvvägs genom dagen så åker vi mot hotellet och stannar till centralt i charmiga San Bonifacio där det finns tid för shopping eller sightseeing.

Vi åker sedan tillbaka till hotellet för lite avkoppling innan det är dags för fantastisk avskedsmiddag!

Dag 5 – söndag 23 oktober

Vi njuter av vår sista frukost innan avresa till Venedigs flygplats. Om det finns tid innan flighterna så stannar vi till i fina Padova för lunch på egen hand.
Vill man utöka sin vistelse med ett par dagar så finns fint förslag från EcoLyx på hur det går att lösa via dom – du hittar förslaget på sista sidan i det fullständiga programmet nedan.

Alla bilder från EcoLyx

Nedan finns fullständigt program: priser, avbokningsregler, information om anmälningsavgift osv. Anmälningsavgiften om 3000:- betalas in inom 10 dagar efter att EcoLyx skickat ut faktura.

Fullständigt program Sticka till Italien 2022