Häng med SiV på FB!

”Stickfest i Väst” 2020 är framflyttad till den 12-14 november 2021.
Din bokning av helpaket/workshop/lunch ligger därför oförändrad enligt de bekräftelser som har sänts ut. 

Som vanligt när det är Stickfest i Väst så har vi det så kallade “Torget” och angränsande områden fyllda med aktiviteter och utställare. Här är lite av vad som kommer att ske på SiV-20:
________________________________________________

Invigningstal – fredag kl 18.30 i stora lokalen på översta våningen. 
För alla som bokar helpaket så ingår föredraget: “Stickning och livskvalitet”.  Miku Maria inviger Stickfest i Väst 2020 med ett föredrag om att sticka med mening! 
“Fast jag hade stickat i 40 år var det först när jag uttryckte mina viktigaste ord i stickad form som det blev tydligt för mig vad värdefull stickningen faktiskt är för mig och för andra. Resultatet blev Kasamkoftan, en kofta med mina viktigaste ord.

Första ordet var mening, jag fortsatte med kurage och därefter kärlek. Sedan fyllde jag på med ord och begrepp allteftersom. När Kasamkoftan var ny, och knappt hade torkat, var den med på Stickfest i Väst 2016. Stickare visade intresse kring de stickade orden vilket ledde till fina samtal. Så har det fortsatt, såväl i vardagen som på
stickfestivaler i olika länder.

Nu har Kasamkoftan bland annat varit tema i sticktidningen Stickat & Sånt, i stickpodden Nördic Knitting och som frontfigur i Hemslöjden Skånes utställningsprojekt Slöjda bokstavligt!
Jag ser fram till att få inviga Stickfest i Väst 2020 med ett föredrag om meningsfull stickning som ger livskvalitet.”

 ________________________________________________

MKAL med utställning
För dig som bokat “helpaket” (vistelse med övernattning) så kommer vi att ha en gemensam “MKAL” (Mystery Knit Along). Vid tre tillfällen – i samband med din bekräftelse, i början av februari och i början av mars – kommer det att sändas ut tre delar av ett nytt mönster till en pulsvärmare. Du kommer inte förrän efter uppstickad pulsvärmare veta hur den kommer att se ut i sin helhet. Tillsammans med första delen kommer det självklart ges rekommendationer av garnval. Bland de som kommer på SiV och har med sig sin/sina (det räcker med 1) färdiga pulsvärmare så kommer vi att göra en utställning med dessa.

 ________________________________________________

KnitWalk – man kan gå denna på lördag från 10.00 fram till klockan 13.00 på söndagen. 
Det kommer att finnas en “Knit Walk” – det är vad vi kallar den tipspromenad som finns på ön och som man kan delta i för att vinna priser från sponsorerna. Trevlig kombo av att uppleva Marstrand, testa sina stickkunskaper och kanske få lite salta stänk på näsan!

 ________________________________________________

Utställande företag på Torget – öppet lördag 10-17 och söndag 10-14

Vinterverkstan, Skärhamn

Upprepat, Grötö

Stina Maria, Floda

Hunnevad Hantverk, Skänninge

Garnbolaget, Öckerö

Fru Bus

Deisy Design, Göteborg

Anita Yarn, Stockholm

________________________________________________

Fredag
Ett antal workshops går under eftermiddagen – på Villa Maritime, i närliggande Rådhuset eller sockfärgningskurserna som går på annan plats på ön. Innan de börjar kommer du till SiV-receptionen – som finns i hotellets reception och anmäler dig och betalar din kurs.

Invigning – Klockan 18,30 startar vi upp årets Stickfest i Väst genom ett föredrag av Miku Maria Gustavsson i stora lokalen på översta våningen. Efter föredraget serveras vi middag.

Garnlotteri – Efter middagen kommer den återkommande aktiviteten garnlotteri. Du som har helpaket kan delta och tar med dig garn, förslagsvis i främst naturmaterial, som du lämnar in till lotteriet. Beroende på garnets ungefärliga värde så får du en eller flera lotter för ditt inlämnade garn. Har du inget garn som du vill skiljas ifrån men ändå gärna vill vara med i lotteriet, så går det utmärkt att köpa lotter istället – alla lott-pengar går oavkortat till välgörande ändamål: “Hjälpstickan“.

Man kan lämna in garn och få max 10 lotter/person – vill man ha fler lotter så går det självklart fint att köpa till det.

Knit Quiz –  Senare under kvällen blir det traditionellt Knit Quiz – ni som önskar delta delas in i lag och det blir en stunds gemytligt umgänge kring frågor som har med både det ena och det andra att göra.

________________________________________________

Lördag
Torget
– dvs marknadsplatsen har öppet 10–17. Lunch, för de som bokat detta, serveras mellan 12–14.

Workshops och kurser går hela dagen. Kurslokalerna är antingen på Villa Maritime, i närliggande Rådhuset eller sockfärgningskurserna som går i Deisy Design, Hamngatan 15. Du betalar dina kurser kontant i vårt sekretariat (vid hotellets reception) innan de börjar.

After Knit – För den som önskar så är det från ca 16 after-knit med levande musik i “glashuset”.

Knit Battle Efter middagen på lördag kväll är det dags för sticktävling/knit battle: “Vem är snabbaste stickaren i väst?”. Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi strävar efter att hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

Söndag
Torget
– dvs marknadsplatsen har öppet 10–14.

Kurser/workshops pågår under förmiddagen – i lokaler på Villa Maritime, i Rådhuset eller sockfärgningskurserna i Deisy Design, Hamngatan 15. Lunch serveras mellan 12-14 för de som bokat detta. När Torget stänger klockan 14 så rundar vi av och avslutar årets Stickfest i Väst.

________________________________________________

Marstrand
Precis som andra ställen vi varit på så är Marstrand som destination härlig att upptäcka då man känner att stickorna behöver vila lite. Överst på ön tronar Carlstens Fästning och de har öppet även vintertid på helgerna – kanske vill du kombinera din SiV med en tur på fortet.