Häng med SiV på FB!

”Stickfest i Väst” 2020 är framflyttad till den 12-14 november 2021.
Din bokning av helpaket/workshop/lunch ligger därför oförändrad enligt de bekräftelser som har sänts ut. 

Som vanligt när det är Stickfest i Väst så har vi det så kallade “Torget” – Torget kommer denna gång att flyttas till Södra Strandverket – den mindre fästningen som ligger inte långt från Villa Maritime. 
________________________________________________

Invigningstal – fredag kl 18.30 i stora lokalen (Porto Franco) på översta våningen. 
Kom i god tid så att det inte uppstår trängsel/köer vid hissen/trapporna. 

För alla som bokar helpaket så ingår föredraget: “Stickning och livskvalitet”.  Miku Maria inviger Stickfest i Väst 2020 med ett föredrag om att sticka med mening! 
“Fast jag hade stickat i 40 år var det först när jag uttryckte mina viktigaste ord i stickad form som det blev tydligt för mig vad värdefull stickningen faktiskt är för mig och för andra. Resultatet blev Kasamkoftan, en kofta med mina viktigaste ord.

Första ordet var mening, jag fortsatte med kurage och därefter kärlek. Sedan fyllde jag på med ord och begrepp allteftersom. När Kasamkoftan var ny, och knappt hade torkat, var den med på Stickfest i Väst 2016. Stickare visade intresse kring de stickade orden vilket ledde till fina samtal. Så har det fortsatt, såväl i vardagen som på
stickfestivaler i olika länder.

Nu har Kasamkoftan bland annat varit tema i sticktidningen Stickat & Sånt, i stickpodden Nördic Knitting och som frontfigur i Hemslöjden Skånes utställningsprojekt Slöjda bokstavligt! Jag ser fram till att få inviga Stickfest i Väst 2020 med ett föredrag om meningsfull stickning som ger livskvalitet.”

 ________________________________________________

MKAL med utställning
För dig som bokat “helpaket” (vistelse med övernattning) så kommer vi att ha en gemensam “MKAL” (Mystery Knit Along). Vid tre tillfällen – i samband med din bekräftelse, i början av februari och i början av mars – kommer det att sändas ut tre delar av ett nytt mönster till en pulsvärmare. Du kommer inte förrän efter uppstickad pulsvärmare veta hur den kommer att se ut i sin helhet. Tillsammans med första delen kommer det självklart ges rekommendationer av garnval. Bland de som kommer på SiV och har med sig sin/sina (det räcker med 1) färdiga pulsvärmare så kommer vi att göra en utställning med dessa.

 ________________________________________________

KnitWalk – man kan gå denna på lördag från 10.00 fram till klockan 13.00 på söndagen. 
Det kommer att finnas en “Knit Walk” – det är vad vi kallar den tipspromenad som finns på ön och som man kan delta i för att vinna priser från sponsorerna. Trevlig kombo av att ta promenad i Marstrand, testa sina stickkunskaper och kanske få lite salta stänk på näsan!

 ________________________________________________

Utställande företag på Torget – öppet lördag 10-16 och söndag 10-14
OBS! Torget är denna gång i Södra strandverket, inte långt ifrån Villa Maritime, på andra våningen för att det skall finnas riktigt ordentligt med utrymme. 

Vinterverkstan, Skärhamn

Upprepat, Grötö

Stina Maria, Floda

Hunnevad Hantverk, Skänninge

Garnbolaget, Öckerö

Fru Bus

Anita Yarn, Uppsala

Garn & Mera, Grästorp

________________________________________________

Fredag
Ett antal workshops går under eftermiddagen – på Villa Maritime och i närliggande Rådhuset. Innan de börjar kommer du till SiV-receptionen – som finns i hotellets reception och anmäler dig och betalar din kurs.

Vi kommer vid de tillfällen då vi vet att det det kan uppstå köer att ha receptionen utomhus. Ha gärna med jämna pengar för att betala dina kurser med. Skall du övernatta behöver du inte betala dina kurser direkt vid ankomst utan vi kan lösa det under helgen. 

Invigning – Klockan 18,30 startar vi upp årets Stickfest i Väst genom ett föredrag av Miku Maria Gustavsson i stora lokalen på översta våningen. Efter föredraget serveras vi middag. Middagen kommer denna gång att serveras i två lokaler för att säkerställa att det är bra utrymme mellan gästerna – inne i restaurangen och i glashuset utanför – båda lika varma och mysiga året om. 

Knit Quiz –  Senare under kvällen blir det traditionellt Knit Quiz – ni som önskar delta delas in i lag och det blir en stunds gemytligt umgänge kring frågor som har med både det ena och det andra att göra. Beroende på hur många som deltar så kommer aktiviteten att ske i ena eller båda restaurangdelarna. 

________________________________________________

Lördag
Torget
– dvs marknadsplatsen har öppet 10–16. Lunch, för de som bokat detta, kommer att serveras i båda restaurangdelarna i två sittningar. Du kommer att få anvisat vilken tid som gäller för dig, antingen 12-13 eller 13-14. 

Workshops och kurser går hela dagen. Kurslokalerna är antingen på Villa Maritime eller i närliggande Rådhuset. Du betalar dina kurser kontant i vårt sekretariat (vid hotellets reception) innan de börjar – ha gärna med jämna pengar. 

Knit Battle – “Vem är snabbaste stickaren i väst?” – Då vi inte kan arrangera Knit Battle på traditionellt sätt i samband med middagen, så sker denna tävling istället klockan 18.00 i den stora konferenslokalen överst på hotellet. Alla med helpaket är välkomna att komma – de som anmält sig kommer att tävla i olika heat och därefter final. 

Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi strävar efter att hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

Söndag
Torget
– dvs marknadsplatsen – denna gång i Södra Strandverket, där det finns gott om plats och utrymme – har öppet 10–14.

Kurser/workshops pågår under förmiddagen – i lokaler på Villa Maritime eller i Rådhuset. Lunch, för de som bokat detta, kommer att serveras i båda restaurangdelarna i två sittningar. Du kommer att få anvisat vilken tid som gäller för dig, antingen 12-13 eller 13-14. När Torget stänger klockan 14 så rundar vi av och avslutar årets Stickfest i Väst.

________________________________________________

Marstrand
Precis som andra ställen vi varit på så är Marstrand som destination härlig att upptäcka då man känner att stickorna behöver vila lite. Överst på ön tronar Carlstens Fästning och de har öppet även vintertid på helgerna – kanske vill du kombinera din SiV med en tur på fortet.