Häng med SiV på FB!

________________________________________________

 

Fredag kl 11.00 startar Stickfest i Väst 2024 med föredrag av Lisa Bomble – ett föredrag om livet mellan maskorna och stickad arkitektur. 
“Jag har inte stickat hela mitt liv, men sedan mina första maskor har stickningen varit med mig i alla sorters liv. Mitt föredrag handlar om hur stickning kan vara i rampljuset och i soffhörnet, i skiss och provlapp såväl som i andras färdiga design och hur det i nästan allt är en del av hur jag är och hur jag tänker. Och hur stor är egentligen en tegelsten? Ser man tre gyllene kronor i toppen på Stockholms Stadshus? Var finns det vaktbjörnar i granit? Det har med stickning att göra det också. För mig.”
Föredraget ingår i helpaketet och går inte att boka separat. 

12.00 – 14.00 – Lunch 

Fredag kl 14.00 föredrag av Ivar Asplund: Lägg till, ta bort och möblera om – olika sätt att göra om stickade mönster 
“Född klåfingrig? Genom åren har jag ofta utgått från någon annans formgivning och gjort större eller mindre förändringar – med skilda resultat, ska tilläggas. Under det här föredraget visar jag olika exempel på förändringar jag har gjort, berättar om hur jag har tänkt och talar om vad jag tycker om resultatet. Förhoppningsvis kan det inspirera andra att lägga näsan i blöt!” 
Föredraget ingår i helpaketet och går inte att boka separat. 

Fredag kl 16.00 föredrag av Carina Olsson: FAIR ISLE-STICKNING – min vandring från inspiration till plagg.
“Föredraget inleds med en kort historik om fair isle-stickning och därefter följer min egen personliga vandring bland färger och mönster som är så förknippat med fair isle-stickning, hur jag inspireras av färger som jag sedan översätter till färgkartor av garn och hela vägen fram till ett plagg.”
Föredraget ingår i helpaketet och går inte att boka separat. 

________________________________________________

Workshops – sex stycken workshops går under helgen – dessa betalas i samband med anmälan. Det är begränsat antal platser så kan du tänka dig att gå flera så skriv gärna det i din anmälan.

“Handelstorget” – marknadsplatsen där du möter våra inbjudna utställare har öppet lördag 10-17 och söndag 10-13.

Tekniktorget – lördag 14-17 – prova på olika tekniker hos våra duktiga instruktörer! 

_______________________________________________

Knit Battle – lördag kväll under middagen –  “Vem är snabbaste stickaren i väst?” – Glöm inte att anmäla dig till KB i samband med din anmälan. De som anmält sig kommer att tävla i olika heat och därefter final. 

Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi försöker hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här

_______________________________________________