Häng med SiV på FB!

________________________________________________

Invigningstal – i restaurangen 18.30. Linda Berglund Skrubbe – snart 50 – från Deisy Design/Stickfest i Väst –  berättar om hur det är att växa upp bland garn, jobba med garn, arbeta med garn på olika sätt, ta det stickade plagget ut i världen, att tänka och jobba med garn 100%, att förnya och förändra hur man jobbar med sina garner och sitt entreprenörskap – att förmedla sin mammas arv till kommande kunder. Många frågar: är det verkligen roligt fortfarande?!?  Svaret får man under den här stunden.

Garnlotteri – Har du garn hemma – eller oanvända handstickade mössor/vantar/sockor – som du inte längre vill ha så ta gärna med det till vårt garnlotteri som denna gång ser lite annorlunda ut än vanligt. Du lämnar in de nystan/mössor/vantar/sockor du inte längre önskar – på fredag eftermiddag i receptionen mellan 16 och 17 – beroende på hur mycket du skänker så får du lott/lotter för det du lämnat in. SiV ombesörjer sedan för att garnet/det stickade kommer till Hjälpstickan. Bland er som skänkt garn så lottar vi ut ett antal priser. Har du inget garn att lämna in går det utmärkt att köpa sig en lott eller två – intäkterna av lottförsäljningen går oavkortat till Hjälpstickan. 

Kvällen avrundas med Knit Quiz för de som önskar delta. 

_______________________________________________

“Torget” – platsen där du möter dessa företag: lördag 10-17 och söndag 10-13

Massor av garn

Yarn & Garn

Lenas garn

Karin Öberg

Skapasaker

“Maskinrummet” – helt nära “Torget”: Upprepat och Resta fårgård 

Yarnfinity

________________________________________________

“Stickhäng” – vill man hänga och sticka tillsammans under dagen så gör man det med fördel antingen kring receptionen, i “Glashuset” eller på “Torget”. Vår reception är bemannad hela tiden och kan guida dig till de olika platserna. 

Workshops Du betalar dina kurser kontant i vårt sekretariat (vid hotellets reception) innan de börjar. På kurssidan ser du var respektive kurs går (inte än…men lite senare…)samt i receptionen på Villa Maritime. 

Knit Battle – lördag kväll under middagen –  “Vem är snabbaste stickaren i väst?” – Glöm inte att anmäla dig till KB i samband med din anmälan. De som anmält sig kommer att tävla i olika heat och därefter final. 

Tävlingen kan se lite, lite olika ut från år till år men kontentan är densamma: man anmäler sig till tävlingen samtidigt som man anmäler sig till SiV (endast deltagare som anmält sig till lördagens middag kan delta). Antalet platser är begränsat så det är först till kvarn som gäller. Tävlingen sker i ett antal olika heat under det att man stickar så mycket man kan under 5 minuter – förutsättningarna varierar lite men vi försöker hitta en kombination av garn och stickor som kanske inte är så vanlig och något som deltagarna inte direkt är vana vid. Sen blir det grande final där vinnaren utses! Vem som vunnit tidigare finner du här.

Söndag

“Stickhäng” – vill man hänga och sticka tillsammans under dagen så gör man det med fördel antingen kring receptionen, i “Glashuset” eller på “Torget”. Vår reception är bemannad hela tiden och kan guida dig till de olika platserna. 

Workshops – alla kurser denna dag går på Villa Maritime och på söndagen endast på fm. Du betalar dina kurser kontant i vårt sekretariat (vid hotellets reception) innan de börjar – ha gärna med jämna pengar. 

________________________________________________